News

Online foundation shoppen: hoe kies je de beste kleur?

Online foundation shoppen: hoe kies je de beste kleur?

Online shoppen is makkelijk en snel, maar voor make-up is het vaak iets ingewikkelder. Je wil namelijk niet investeren in goede make-up en dan een knaloranje foundation uit je postpakket halen, toch?

Om je online shopping-leven makkelijker te maken (want daarvoor ben ik hier natuurlijk), geef ik je een aantal tips:

Ken je huid

Ken je huidtype en vooral: weet wat je nodig hebt in een foundation. Wil een glossy/glossy look of heel matterend? Wil je naturelle look of juist volledig dekkend? Heb je een droge, vette of normale huid? 

Op basis daarvan kan je op zoek naar een foundation die goed bij je huid past. Geen idee waar je moet beginnen? Qua huidtype kan je volgende regels volgen:

 • Ziet je huid er snel dof uit? Heeft ze een trekkerig gevoel? Begin je tegen de middag te glimmen terwijl dat 's ochtends nog niet was? Dan heb je waarschijnlijk een droge huid en kies je best voor een hydraterende foundation die een glanzende afwerking heeft, bv. de Fluid Cream Foundation.

 

 • Je huid glimt van 's morgens tot 's avonds halverwege de dag lijkt je foundation helemaal weg te zijn? Tip 1: Koop je een betere foundation want jij hebt een vette huid! Zoek een matterend exemplaar en liefst eentje die belooft langdurig houdbaar te zijn. Zoals de Pressed Powder van Lord&Berry.

 

 • Ben jij zo een gelukzak die een glimmende T-zone heeft en droge wangen? Proficiat, je bent de gelukkige eigenaar van een gemengde huid! Eerst en vooral wil ik je meegeven dat dit vaak komt omdat je huidverzorgingsroutine niet helemaal op punt staat. Maar als je puur met make-up dit wil oplossen gebruik je best een hydraterende foundation (Fluid Cream Foundation) en poeder je de glimmende T-zone af met een losse poeder (Gran Finale Loose Powder is dan je beste vriend)

Ken je ondertoon

Wist je dat er meer dan twee ondertonen zijn? Je kan een warme (gele), koele (roze) of neutrale ondertoon hebben.

Hoe weet je nu welke ondertoon je hebt? Heel simpel: kijk even naar je pols! Daar heb je je meest natuurlijke huidstint. Ziet de huid er geler en hebben je aders een groenige kleur? Dan ben je een warm type. Ziet je huid er roze uit en zijn je aders blauw van kleur? Dan ben je een koel type. Geraak je er niet aan uit of het eerder roze of eerder geel is? Dan ben je waarschijnlijk een neutraal type.

Kies dus de ondertoon van je foundation gelijk aan de ondertoon van je huid. Dan enkel nog de kleurschakering (van licht naar donker) en je hebt de juiste foundation vast!

Gebruik het internet

Er bestaat een handige site die alle kleuren van foundation van verschillende merken met elkaar matcht. Dus als je weet welke kleur je gebruikt van bv. Jane Iredale, kan de site je zeggen welke kleur foundation van Lord & Berry die perfect matcht. Probeer het uit via FoundationMatrix.

Bij twijfel

Twijfel je nog over de tint van je foundation? Zolang je de juiste ondertoon hebt, kan je met twee licht verschillende tinten niks mis doen. Kies dan best voor de lichtere tint. Zo kan je altijd wat donkerder maken met een bronzing poeder. Van donker naar licht is een pak moeilijker!

Of mix je nieuwe foundation met je oude, zo heb je zeker het juiste kleur op je gezicht.

 

Wist je dat je in de winter een lichtere tint foundation nodig hebt dan in de zomer? Soms heb je zelfs een andere textuur nodig. In de winter zijn vele huiden gebaat bij een hydraterende crèmeformule, waar ze in de zomer door het vele transpireren beter een vaste poederfoundation gebruiken.

 

Veel plezier bij het vinden van jouw perfecte foundation! Neem zeker verder een kijkje op Wonderlab.be!

 

Zo reinig je een droge huid

Zo reinig je een droge huid

zo reinig je een droge huid


story highlights
• Gebruik bij een droge huid zachte, romige, niet-schuimende cleansers, die voedende fytolipiden (plantaardige olie) bevatten. • 
• Vermijd warm water bij het reinigen, over-exfoliatie en huidstrippende ingrediënten zoals Alcohol, Aceton and Retinoïden. • 


Gebruik jij wel de juiste gezichtsreiniger?

Voelt jouw huid na het reinigen strakgespannen aan? Dan is je cleanser misschien te agressief voor jouw huid. Veel schuimende, zeepachtige cleansers bevatten agressieve surfactanten (ook wel oppervlakte-actieve stoffen genoemd) die olie afbreken en een brandschoon gevoel geven, maar niet zonder de huid te ontdoen van de huideigen lipides (vetten) en eiwitten die beschermen tegen droogte. Als gevolg hiervan wordt je beschermingslaag zwakker. Een verzwakte barrière lipidelaag verliest sneller vocht en laat irriterende stoffen zoals droge lucht en allergenen binnen. Dit is waarom de huid na het reinigen strak gespannen en droog aanvoelt.

Hoe kan je je huid dan goed reinigen?

  1. Kies voor zachte, romige, niet-schuimende cleansers zoals Intensive Moisture Cleanser, die long-lasting make-up verwijdert en tegelijkertijd de droge huid voedt. Intensive Moisture Cleanser bevat een speciaal surfactant systeem die verzadigd is met essentiële vetzuren die het strippen van de huid tegengaan. Het bevat ook voedende plantaardige oliën die helpen om de barrière lipidelaag in tact te houden.
   Wil je hardnekkig vuil van het gezicht af halen? Gebruik Dermalogica’s Dubbele Reiniging met PreCleanse Balm voorafgaand aan Intensive Moisture Cleanser. PreCleanse Balm verwijdert al het vuil van het huidoppervlak zonder de huidbarrière aan te tasten. Heb je last van een gevoelige, geprikkelde huid? Gebruik dan UltraCalming CleanserDeze extreem zachte gel/crème cleanser reinigt de huid op zeer milde wijze.

  2. Gebruik lauwwarm water. Overmatige hitte kan de beschermende huidbarrière verder aantasten en leiden tot meer droogte, jeuk, irritaties en ontstekingen.

  3. Exfolieer niet meer dan 2 keer per week, en vermijd strippende ingrediënten. Over-exfoliatie en het gebruik van huidverzorgingsingrediënten zoals Alcohol, Acetone, AHA’s, BHA’s en Retinoïden kunnen de lipiden uitputten, waardoor het strakgespannen gevoel wordt verergerd. Gebruik een milde exfoliant zoals Daily Microfoliant.

  4. Breng direct na reiniging een moisturizer aan. Dit versterkt de barrière lipidelaag en sluit vocht in. Spray een hydraterende toner (zoals Multi-active Toner) op de huid voor het aanbrengen van de moisturizer, dit zorgt voor een product boost. Voedende moisturizers zoals Intensive Moisture Balance bevatten ingrediënten zoals Ceramides, Vrije Vetzuren en Sterolen om de huid te beschermen tegen uitdroging.

Een droge huid reinigen zonder afbreuk te doen aan je barrière lipidelaag is de eerste stap naar het verlichten van ongemakken en het bevorderen van een gezond uitziende, stralende huid.